Cím: Humic substances in animal agriculture

Konklúzió:
A hozamfokozó antibiotikumok egyik lehetséges alternatívái a huminsavak. Irodalmi adatok alapján a huminsavak a növekedést serken tő hatásúak, valamint az általuk előidézett élettani és immunológi ai változásoknak köszönhetően egészségvédő hatásúak a legtöbb állatfa j esetében. A legtöbb esetben a különféle vállalatok úgy nyilatkoznak, hogy a huminsavak alkalmazása gazdaságos a haszonállatoknál.

Forrás:Pakistan Journal of Nurtition 4(3). 126-134, 2005
Szakterület:általános rewiew cikk a huminsavak állattenyésztési alkalmazásáról
Állatfaj: sertés,baromfi,szarvasmarha,juh,kecske
Szerző:Islam et al.


 Cím: Humates in Poultry and Stock Farming

Konklúzió:
A huminsav-preparátumok fokozzák a sejtanyagcsere intenzitását. Broilerek kaptak huminsavas kiegészítést 250 mg/kg takarmány dózisban a 20. életnaptól vágásig. 11.000 kelésgyenge madarat kezeltek. A kezelt madarak vágósúlya 10%-kal haladta meg a kontrollét. A kezelt csoport nem kapott antibiotikum-kezelést, azonban 50%-kal kevesebb elhullást mutatott mint a kontroll. A kérődzők abrakjához adott 1%-os huminsav-kiegészítés javította a súlygyarapodást. Azok a borjak, amelyek huminsavas takarmánykiegészítőt fogyasztó tehenektől szüle ttek, 4 hónapos korukban 13%-kal nagyobb súlyúak voltak mint a kontroll borjak. Ellenőrizték a borjak hematológiai paramétereit is, a k ezelt borjak vérében nőtt a hemoglobin, az albumin és a béta-globulin ok koncentrációja.

Forrás: http://teravita.com/Humates/Chapter9.htm
Szakterület: növekedési erély, immunrendszer erősítése
Állatfaj: baromfi,gazdaságihaszonállatok
Szerző: -


  Cím: Medical drugs from Humus Matter: Focus on Mumie

Konklúzió:
A tőzeg eredetű huminsavak kivonatának terápiás hatásai meg - egyezőek a tiszta huminsav és fulvosavnak a terápiás hatásaival . A tőzeg eredetű kivonatokban található huminsavak és fulvosavak antibakteriális, detoxikáló, sugárterhelést csökkentő, fekélycs ökkentő, arthritiscsökkentő, immunmoduláns és gyulladáscsökkentő hatásúak.

Forrás: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ddr.10058/epdf?r3_referer=wol&tracking_action=preview_click&-show_checkout=1&-purchase_referrer=onlinelibrary.wiley.com&purchase_site_license=LICENSE_DENIED_NO_CUSTOMER
Szakterület: Tőzeg eredetű huminsavak humán medicinák terápiás hatásaira fókuszáló összefoglaló cikk.
Állatfaj: rewiew cikk - humán gyógyászati vonal
Szerző: Shepetkin


 TÉNYT ALÁTÁMASZTÓ TELEPI TAPASZTALAT

1.,

Konklúzió: Tenyészüszöknél javítja a szaprodásbiológiai mutatókat.
Eredmény: Vitapol Pulvis adagolása: 100 g/üsző/nap a TMR-ben Az üzemi próbával a mikotoxin- hatások semlegesítése, a petefészek-regeneráció támogatása és a tenyészüszők immunrendszerének erősítése volt a cél.
Helyszín: AgroMarkt S.R.O. Nyrovce, Szlovákia. 2015. április-május (60 napig) Vizsgált csoport: első inszeminálásra kerülő tenyészüszők (15 állat/csoport)

2.,

Konklúzió: Csökkenti az elegytej aflatoxin szennyezettségét.
Eredmény: A Vitapol pulvis 150g/nap/tehén dózisban TMR-be keverve már a 4. napon határérték alá csökkentette a tej aflatoxin tartalmát.
Helyszín: Alcsiszigeti Mg Zrt MezőnyékiAlcsiszigeti Mg Zrt Mezőnyékitejelőtehenészetében 2013-ban, 1200 fejttehén

A VITAPOL

AZ EREDETI, HUMINSAV TARTALMÚ, INNOVATÍV TAKARMÁNY-KIEGÉSZÍTŐ
A VITAPOL® termékcsaládba tartozó ásványi takarmányok kizárólag természetes alapanyagokat, mikroelemeket és ásványi anyagokat tartalmaznak. A termékcsalád valamennyi tagja az ásványi anyagokat és a mikroelemeket szerves huminsav komplex formában tartalmazza, melyek ezáltal könnyen felszívódnak az állatok emésztőrendszeréből. ELOLVASOM