Cím: Humates in Poultry and Stock Farming

Konklúzió:
A huminsav-preparátumok fokozzák a sejtanyagcsere intenzitását. Broilerek kaptak huminsavas kiegészítést 250 mg/kg takarmány dózisban a 20. életnaptól vágásig. 11.000 kelésgyenge madarat kezeltek. A kezelt madarak vágósúlya 10%-kal haladta meg a kontrollét. A kezelt csoport nem kapott antibiotikum-kezelést, azonban 50%-kal kevesebb elhullást mutatott mint a kontroll. A kérődzők abrakjához adott 1%-os huminsav-kiegészítés javította a súlygyarapodást. Azok a borjak, amelyek huminsavas takarmánykiegészítőt fogyasztó tehenektől szüle ttek, 4 hónapos korukban 13%-kal nagyobb súlyúak voltak mint a kontroll borjak. Ellenőrizték a borjak hematológiai paramétereit is, a k ezelt borjak vérében nőtt a hemoglobin, az albumin és a béta-globulin ok koncentrációja.

Forrás: http://teravita.com/Humates/Chapter9.htm
Szakterület:
növekedési erély, immunrendszer erősítése
Állatfaj: baromfi, gazdasági haszonállatok
Szerző: -


 Cím: Humic acid and its effect in broiler chickens

Konklúzió:
Kísérlet Tarragonaban (Spanyolország), 128 broiler/kezelés, 42 napos korig. 0,2% és 0,5% huminsavkiegészítés a takarmányban. A 21. naptól a huminsavas csoportok nagyobb súlygyarapodást és jobb takarmányértékesítést mutattak. A kezelt csoportokban nem volt elhullás és nem volt emésztőszervi megbetegedés a vágásig, nem kellett AB kezelést alkalmazni.

Forrás: http://www.allaboutfeed.net/Feed-Additives/Articles/2016/5/Humic-acid-and-its-effect-in-broiler-chickens-2806460W/
Szakterület: broiler, állategészségügyi állapot, karmányértékesítés, növekedési erély

Állatfaj: baromfi
Szerző: MarcoTazzoli


TÉNYT ALÁTÁMASZTÓ TELEPI TAPASZTALAT

 1.,

Konklúzió:
A Vitapol pulvis növeli a választott malacok számát és súlyát.

Eredmény: 
A Vitapollal kezelt kocáknál magasabb volt a választott malacok száma és súlya is, és kevesebb volt a fiaztatói malackiesés.

Helyszín: 
Kurucz Farm Kft. 2013. augusztus Ebes, Molnár Tanya, 66 db koca a vemhesség 90. napjától a malacok választásáig vett részt az üzemi próbán.

 

2.,

Konklúzió:
Broilerállománynál csökkenti mortalitást javítja súlygyarapodást.

Eredmény:
Broiler baromfival végzett üzemi próba során a kezelt csoport mortalitása kimutathatóan alacsonyabb, a súlygyarapodása nagyobb volt. Megfigyelhető volt, hogy a madarak alac - sonyabb takarmányfelvétel mellett is ellenállóbbak voltak, és jobban gyarapodtak.

Helszín: 
CSIBE FARM Kft. Vitapollal kezelt csoportban 21.850 madár volt. Sátoraljaújhely

3.,

Konklúzió:
Tojótyúkoknál növeli a tojástermelést alacsonyabb fajlagos takarmányfelhasználással.Broiler baromfival végzett üzemi próba során a kezelt 

Állatfaj:
Idős vedletett árutojó tyúkoknál a kezelt állományban 0,5%-kal kevesebb elhullás volt, a takarmány felhasználás (5,2%) alacsonyabb, és a csoport 2394 db-bal több kereskedelmi minőségű tojást termelt.

Helszín: 
CSIBE FARM Kft. Vitapollal kezelt csoportban 21.850 madár volt. Sátoraljaújhely

 

4.,

Konklúzió:
Növeli a fiaztatóban és az utónevelési fázisban elérhető malac teljesítményt.

Állatfaj:
Napi súlygyarapodás, mortalítás, átlagos választási súly volt mérve az állományon.

Helszín: 
1 próba.Bonafarm csoport, Dalmand 5000 malac a VITAPOL csoportban. A VITAPOL csoport állatait az 1.-4- életnapon ad libitum kapták a VITAPOL szuszpenziót. 2 próba:2 árutermelő telepen zajlott 1. Szilfás 1500-1500 malac/csoport 2. Nagykonda 600-600 malac/ csoport. Az 1.-4. életnapon a malacok ad libitum kapták a VITAPOL szuszpenziót. Az 5.-15. életnapon a malacok a prestarter malactápban 1% VITAPOL pulvist kaptak.

A VITAPOL

AZ EREDETI, HUMINSAV TARTALMÚ, INNOVATÍV TAKARMÁNY-KIEGÉSZÍTŐ
A VITAPOL® termékcsaládba tartozó ásványi takarmányok kizárólag természetes alapanyagokat, mikroelemeket és ásványi anyagokat tartalmaznak. A termékcsalád valamennyi tagja az ásványi anyagokat és a mikroelemeket szerves huminsav komplex formában tartalmazza, melyek ezáltal könnyen felszívódnak az állatok emésztőrendszeréből. ELOLVASOM