vitapol tesztAz etetési próba három malaccsoporton lett elvégezve. A csoportokat a sertéstelepen külön fiaztatóépületekben tartották.  Az egyes klimatizált épületekben a malacok 14 db fiaztató-kutricában voltak elhelyezve, 10-12 db-onként (almok). A csoportok 7 napos időintervallummal..

vitapol teszt

MÍG-SZERVISZ-AGRO MEZŐGAZGASÁGI VÁLLALAT
Szuhoj Jelanyec f., Novoodesszkij járás, Nyikolajevskajá megye

Az etetési próba három malaccsoporton lett elvégezve. A csoportokat a sertéstelepen külön fiaztatóépületekben tartották.
Az egyes klimatizált épületekben a malacok 14 db fiaztató-kutricában voltak elhelyezve, 10-12 db-onként (almok). A csoportok 7 napos időintervallummal kerültek választásra (a sertéstelep általános rotációjának megfelelően).

A kísérlet kezdete: 2016. július 25.

Az 1. és a 3. csoport a kontrollcsoport, a malacok LBN gyártmányú prestarter malactápot kaptak. A 2. csoport a kezelt csoport, amely a prestarter malactáppal együtt VITAPOL Szuszpenziót kapott, 100 g/alom/nap adagban a választásig, az 5.-28. életnap között. Választás után, a 28. életnaptól a 77. életnapig a malactápban VITAPOL Pulvist kaptak a malacok, 1% arányban.

Sertések fajtája:
40% F1 (NF х L);
60% F2 (P х F1).

VITAPOL szuszpenzió és pulvis alkalmazásának eredményei

A malacok súlya a választáskor (28.napon) - Grafikon megtekintéséhez kattintson ide..
A malacok súlya (77. napon), Kg -  Grafikon megtekintéséhez kattintson ide..
A malacok súlya (28 - 77. napon), g -  Grafikon megtekintéséhez kattintson ide..

Az etetési próba eredményeiből levonható következtetések:

Esetünkben a VITAPOL szuszpenzió és a VITAPOL pulvis nagyobb takarmányfelvételt eredményezett, ami végső soron nagyobb súlygyarapodáshoz vezetett.
A kísérleti csoport súlygyarapodása a malac-utónevelési fázisban megnőtt.
A rendelkezésre álló adatok mutatják, hogy a VITAPOL pulvis és szuszpenzió malacok takarmánykiegészítőjeként alkalmazva a fiaztatói fázisban és az utónevelési fázisban pozitívan befolyásolta a kísérleti csoport súlygyarapodását a kontrollcsoporthoz viszonyítva. Javult a kísérleti csoport takarmányértékesítése is.

Kísérleti felelős személyek

Ügyvezető: Bondarenko F.A.
Zootechnikus-tenyésztő: Kocubinskaja A. V.

A VITAPOL

AZ EREDETI, HUMINSAV TARTALMÚ, INNOVATÍV TAKARMÁNY-KIEGÉSZÍTŐ
A VITAPOL® termékcsaládba tartozó ásványi takarmányok kizárólag természetes alapanyagokat, mikroelemeket és ásványi anyagokat tartalmaznak. A termékcsalád valamennyi tagja az ásványi anyagokat és a mikroelemeket szerves huminsav komplex formában tartalmazza, melyek ezáltal könnyen felszívódnak az állatok emésztőrendszeréből. ELOLVASOM